Hemlösa *

2596

 

Läste för en tid sedan om en 33 årig småbarnsmamma som bor på en toalett i Helsingborg — i Sverige — idag — mitt i verkligheten! Skandal! Katastrof! — eller kanske precis som det ska va? Antalet hemlösa har i vilket fall som helst fördubblats på mindre än 10 år —  i Sverige — idag — mitt i verkligheten! De hemlösa är nu nära 20000! Ett sådant skandalöst faktum borde inte lämna våra politiker någon ro. De borde vara sysselsatta dag som natt med att försöka lösa problemet. Allt annat borde läggas åt sidan. Vi snackar om en nedåtgående trend här av katastrofala proportioner. Om den håller i sig så kommer de hemlösa att vara 40000 om 10 år, och 80000 om 20 år.

 

Vi vet att våra folkvalda är duktiga på att säga det vi vill höra (speciellt om vi pressar dem därtill) Men bryr de sig? Naturligtvis inte. Det kan vi vara absolut säkra på eftersom siffrorna (Socialstyrelsens) i det här fallet inte ljuger: 1999 var de hemlösas antal 8440. Idag är siffran 17800! Nu är det ju som så att om en chef på ett företag hade redovisat sådana siffror till aktieägarna så hade han tveklöst fått sparken — samma dag!

 

Här har vi således ytterliggare ett bevis på att våra politiker antingen är korrupta eller inkompetenta. Vilket är värst? Spelar det någon roll? Bort med dem hela bunten – nu. Vi vet vilka de jobbar för – och det är inte oss. Deras business är att se till att vi alltid ska ha kaos i samhället, för utan kaos så behövs inte några politiker. De är väl medvetna om alla sociala problem som finns, och de ser — genom underlåtelse att handla — till att problemen består. Ju jävligare för oss: desto bättre för dem.

 

Ibland så undrar jag om man inte borde införa ”De Äldstes Råd” igen — så som det var förr! Då hade vi ledare med livserfarenhet, och som hade barn och barnbarn, och som var måna om att dessa unga svenskar skulle få leva i en bättre värld än den de själva hade levt i. Det enda av värde för dessa visa män och kvinnor var att göra det rätta, enbart för att det var rätt och för att det gagnade de unga och de ungas framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s