Jesus lösning på vårt problem *

Ju äldre jag blir, desto mer inser jag hur rätt Jesus hade i det han sa och gjorde. Hans enkla liv och djupa insikt i världen, och dess ondska, upphör aldrig att fascinera samt inspirera — inte bara mig, utan hundratals miljoner andra människor världen över. Och det handlar inte nödvändigtvis om att vara religiöst lagd. Jesus visdom uppskattas av människor från de mest skilda läger. Även från andra religioner.

 

Så varför efterlevs inte hans fina fredliga budskap av fler? Kanske är det inte möjligt för det att ske? Kanske behövs det alltid ett visst antal banditer av värsta sort för att hålla alla oss andra — alla oss någorlunda normala människor — alerta och vakna, eftersom vi annars tappar fokus och blir uppfyllda av lättja? Inte ens på Jesus egen tid fanns möjligheten för mänskligheten att leva i fred. Det romerska imperiet var synnerligen hänsynslöst.

 

Någon frågade en dag Jesus om man borde betala in skatt till den romerske kejsaren. Jesus svar: ”Så given då kejsaren vad kejsaren tillhör, och Gud vad Gud tillhör”. Tydligen så var det även då inte möjligt att ta sig an övermakten, utan precis som idag var man tvungen att gilla läget?

 

Då vi idag befinner oss i en krissituation av aldrig tidigare skådat slag, så slog det mig vidare att kanske Jesus visdom kan hjälpa oss i kampen mot våra fiender — globalisterna och deras sataniska kriminella nätverk. Men hur?

 

Att försöka få dem alla att bli kristna hjälper tyvärr inte, då det stora flertalet av dem redan är både döpta och konfirmerade. Att tala om för dem att Jesus förespråkade fred och frihet och motsatte sig alla former av våld, hjälper inte heller; för som vi alla vet så kan man i sådana lägen helt enkelt bläddra sig fram till början av Bibeln, och det så härligt blodiga Gamla Testamentet — den bok som våra israeliska vänner för närvarande läser.  

Jesus sa: ”Icke kommer var och en in i himmelriket, som säger till mig: ‘Herre, Herre’, utan den som gör min himmelske Faders vilja”.

Jesus talar här om för oss att endast den som gör det som är rätt och riktigt är välkommen i himmelriket: den som gör vår Faders vilja! 

 

Menar han här att vi ska bli till redskap för det som är gott här i världen. Ja, naturligtvis. Så varför blir vi inte det? Svaret är att våra ledare inte vill det, och att vi dåraktigt följer deras direktiv … istället för att lita på oss själva och vårt eget samvete.

 

Våra ledare vill bara att vi ska bli goda medborgare till en viss gräns, så att vi sköter oss och inte ställer till bråk — för dem. Och de vill att vi blir goda medborgare som understödjer dem i deras krig för Israel och allt annat djävulskap de hittar på. Men de vill inte att vi ska bli till helgon allihopa — för hur ska det då gå för banditerna som lever på oss, som blodiglar, och som kör med oss … dag ut och dag in?

 

Jo, det ska jag tala om för er. Det kommer gå käpprätt åt helvete för dem — hela bunten — när vi människor får ordning på oss själva igen: För när så sker så åker dessa skurkar ut, för att sedan åka in … i fängelse, där de hör hemma! Och där hör de så mycket hemma att de flesta av dem aldrig mer kommer att bli utsläppta igen, eftersom vi vid deras rättegångar får reda på allt som de hittat på bakom våra ryggar … ALLT.

 

I vilket fall som helst måste vi göra det som är rätt, det som vi själva vet med oss är rätt, oberoende av vad våra älskade ledare tycker om saken. Jesus sa vidare att vi ska älska våra fiender och be för dem som förföljer oss, Men är vi kapabla till det, nu när vi vet vad de har ställt till med, och när vi vet vad man har planerat för oss i framtiden?

2 svar till “Jesus lösning på vårt problem *

 1. Bra:) Jag har också insett (för länge sen) att hela samhället är genomkorruperat av diverse lågintelligent utsugarslödder.
  Men jag har svårt att förklara precis varför ”politik” alltid varit som ett skällsord för mig.
  Det beror iaf delvis på att där agerar mest lågintelligent munväder utan exakthet, utan konsekvens och ärlighet, där dominerar hyckleri och dumhet.
  Men det finns problem med Jesus också. Han hade t.ex. svårt att besämma sig för om han var Gud själv eller inte.
  Han skrek i högan sky på korset efter den som hade övergivit honom.
  ”Uppståndelsen” är ett helt ologiskt virrvarr. Där kan ingen präst förklara hur han samtidigt hade en fysisk kropp men ändå bara återkommen andligt.
  Om han fick en fysisk kropp skulle den självklart ha varit igenkännbar, egentligen identisk lika. Men så var det inte enl. Bibeln.
  Man hade svårt att känna igen honom.
  Bibeln är dessvärre mer dikt än verklighet.
  Om Jesus hade ett nära samband med en andevarelse vilket är sannolikt, så vet vi ändå inte säkert vem denne var.

 2. Vi måste komma ihåg att Jesus levde för 2000 år sedan och att det mesta om honom som person är oklart. Mycket har dessutom blivit förvrängt, borttaget och tillagt när det gäller Bibeln. En del av det som handlar om Jesus liv ska inte tas bokstavligt … utan symboliskt.

  Men Jesus fina freds och kärleksbudskap är totalt klart. För mig så är detta vad det hela handlar om. Vi som människor måste försöka leva dygdigare liv och motverka bestialiseringsprocessen som nu pågår.

  Vi kan förstå Jesus bättre, tror jag, om vi jämför honom men Gandhi och Dalai Lama, åtminstone när det gäller ickevåldsprincipen.

  Våra ledare försöker ideligen korrumpera oss och lura oss i moraliskt fördärv. Anledningen är att människor som beter sig som djur är lättare att kontrollera. Vi behöver därför ta tillbaka kontrollen över oss själva, våra barn och våra liv. Men jag tror inte att man behöver vara religiöst lagd för att vara en dygdig människa.

  Och det var detta som Jesus menade, tror jag, när han sa att vi ska göra vår Faders vilja. Han uppmanar oss att göra det som moraliskt rätt. Och vi vet inifrån vad som är rätt, och detta är anledningen att vi vet att våra politiker till stor del är onda och falska, för de gör inte det som många av oss vet är moraliskt rätt.

  Ta bara en sån sak som att tala sanning: hur kan vi acceptera att våra politiker ljuger till oss, och att de vägrar att ge oss, deras arbetsgivare, raka svar på enkla frågor? Detta är moraliskt fel, och något som går emot att göra ”vår Faders vilja.”

  Ha en fin helg:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s