Filosofins och religionens betydelse *

Utan religion kan inte vår civilisation finnas till, och det är tack vare den vi nu nått dagens höjder av kunskap och materiell bekvämlighet. De som tror annat bör dra sig till minnes hur det såg ut i Maos Kina, ett land där en människas liv var värt ungefär ett ruttet lingon. För i ett samhälle likt det nyss omnämnda var en människa inget mer än ett själlöst redskap som enbart rättfärdigade sin egen existens så länge den var till gagn för staten. Påminner, nu när jag tänker på det, om hur vi har det i Sverige idag? 

 

Kina var ett hänsynslöst, ogudaktigt, mörkt, och eländigt land att bo i, och dess ledare Mao var en av vår historias mest ondskefulla. Under kulturrevolutionen lät han 6000 tibetanska kloster jämnas med marken, fler kloster än det finns i hela Europa? Till alla dem som tycker detta ogudaktiga levnadssätt var något att eftersträva, så kan jag hälsa er att vi snart kan ha det här. Slit det då med hälsan.

 

Problemet våra ägare har med oss är att vi kan tänka själva, och då vi även gör så emellanåt, så inser vi då att vi är förmer än små byggklossar som de kan bygga lego med. Att religionen trots allt elände den blivit utsatt för alltjämt fortlever i Kina beror på att det grandiosa experimentet med Mao var ett praktfullt fiasko: ett fiasko som drog hela landet ner i den mest fruktansvärda misär.

 

Men med hjälp av EU/USA-investeringar vände man sedan snabbt på skutan igen och fick på bara några få årtionden hela världen att häpna över Kinas transformering, en transformering där den nya religiösa toleransen gjort sitt till.

 

Vi inser nu vikten av religion och filosofi: för ingen civilisation i vår historia har någonsin existerat utan dessa båda ingredienser, och ingen kommer heller någonsin att göra så. De högsta ledarna i vår värld böjer nämligen alla sina huvuden till någon form av översinnlig övermakt. I våra ägares fall är denna makt allt annat än god, då de är praktiserande satanister. Vi förstår då varför vår värld är så mörk.

 

På det personliga planet så finns det vid sidan av de rent religiösa element som religionen består av något annat som är av största vikt: religionen lär oss om dygder. Detta är av vikt, då dygder är vad som förhindrar oss från att bestialiseras — något våra ägare hela tiden försöker göra med oss. Att leva dygdigt är nämligen motmedlet mot det onda. Säga vad man vill om invandrare, men när det gäller att leva dygdigt så kan vi här i Sverige lära oss en hel del från dem.  

8 svar till “Filosofins och religionens betydelse *

 1. Helt galet om religionens betydelse och lika galet att jämföra sverige idag med maos Kina.
  Människor har aldrig gagnats av att tillbe påhittade och osynliga väsen, fantasierna har lett till stora problem i de fall de strider mot varandra.
  Demoner som lett människor, talat med dem har ofta favoriserat massmord och ren människoslakt.

  Vetenskap och filosofi ska inte på samma dag jämföras med religionerna.

 2. Vad jag säger är att ingen civilisation någonsin har existerat utan att religionen har haft en mycket betydande roll i samhället. Så har det alltid varit, och så kommer det alltid att vara. Även här idag i Sverige så är religionen långt mycket viktigare än vi inser. Tom nazisterna var religiösa, men som vi alla förstår så dyrkade man inte Jesus, utan mörka krafter.

  När det gäller Kina så ser vi vad deras antireligiösa hållning ledde till. Visst hade det varit tusen gånger bättre för alla inblandade om man levt enligt de urgamla buddhistiska och konfucianska lärorna man gjort under alla år … istället för att leva enligt Maos grymma antireligion?

  Min poäng med att jämföra väst med Kina är att vi här i väst inte gjorde något, förutom att protestera, mot Maos folkmord. Våra ledare kom inte till Tibets undsättning. Några varningar från USA, redan på 50talet, hade garanterat räckt för att få kineserna att omedelbart dra sig tillbaka från Tibet.

 3. Det är förstås riktigt, religioner kan spåras många tusen år tillbaka och tycks uppstå varhelst en civilisation uppstår. Men vad menar vi egentligen med civilisation?
  Antagligen framväxten av en art som har självbetraktande egenskaper. Nu säger ju vetenskaparna samma sak som Bibeln, de första människorna poppade upp i Afrika och den första egentliga civilisationen var den i Egypten.
  Därifrån utvandrade en grupp till ”ett förlovat land” vägledda (och kanske vilseledda) av en egentligen okänd andevarelse med massmord på programmet, även mord av spädbarn från motståndarlägret varvid man gärna skulle känna ”stor lycka”.
  Men var det en annan art som fanns i ”det förlovade landet”? Hur hade de annars slunkit ut ur lustgården i Afrika?
  Eller hade samma art poppat upp även där, och på ett otal andra platser, parallellt med ”Adam och Eva”? Hur stämmer då kristendomens skapelseberättelse?
  Visst växer det fram en religion där en civilisation växer fram, i Kaanans land tillbedde man ju BAAL och i Österlandet Krishna eller Vishnu eller…
  Om religioner är av godo måste man nog först visa att det finns en enda sann religion, men det som finns är ett spektrum av motsägelser.
  Jag brukar ofta utgå från kristendomen och se var det leder, dvs förutsättningslöst i mina analyser. Trots att jag inte är kristen men just därför att kristendomen är så stor som den är.
  Religioner måste nog vara ett uttryck för det mänskliga behovet att i sin självbetraktelse söka en förklaring till sitt ursprung och framtid.
  Är du med på det?
  Dvs, de är en tröst för den utlämnade varelsen i kosmos.

  Det är tänkvärda ord om slappheten från väst gentemot uppenbar dårskap i öst.

 4. Vilken den första civilisationen var är det ingen som säkert vet. Platon beskriver ju tex ingående Atlantis: en civilisation som, enligt honom, existerade för 12000 år sedan.

  Och vad gäller de första människorna så är det ingen som vet var de först dök upp. Bara för att man hittat några benrester i Afrika så betyder ju inte att människorna kommer därifrån.

  Det finns alltför många oklarheter när det gäller vår tidiga historia för att kunna dra alltför många slutsatser. Men när det gäller Egypten, och att den äldsta civilisationen skulle komma därifrån, så vet vi från Moseböckerna att så inte var fallet.

  Så frågan är vad vi väljer att tro på. Väljer vi att tro på några ruiner i öknen, eller urgamla texter. För mig personligen så väljer jag att tro på det skrivna ordet. Tack för din kommentar.

 5. Jag är iofs inte säker på att Bibeln syftar på Egypten, det finns ju även något om ”Ur” i Mesopotamien, men det var väl där som Abrahams familj bodde, inte Adam och Eva?
  Har hört att an tror att ”Eden” låg vid nuvarande Irak? Så även Babylon (källan för falsk religion som de kristna tycker) (Jag är inte kristen men har börjar intressera mig för Bibeln ändå av kulturella orsaker och i viss mån ockulta dito)
  Platons Atlantis var nog bara hans fantasiskapelse, önskedröm.
  Sen vet jag ju inte mer än att forskare menar att människan poppat upp i Afrika.

 6. Min personliga uppfattning är att mänskligheten är långt mycket äldre än vi har insett. Men de enda bevis för det vi kan finna idag är så klart byggda i sten.

 7. Det är mycket intressant och skillnaden mellan t.ex. Bibeltokarnas, förlåt Bibeltolkarnas, version och vetenskapens är i detta fallet stor.
  Jag har iofs inte kollat hur man via Bibeln kommit fram till 6000 år. (Men jag kallar gärna t.ex. JV för ”tokar” inte minst efter deras beräkningar om undergångsårtal, senast 1975 sålde många JV sina hus och skänkte till org.)
  Vetenskapen påvisar ju något som de kallar ”människor” som är ofantligt mycket äldre.
  Hur gamla minns jag inte, men tvåbenta killar har vi haft sen ett par miljoner år.
  Apor eller inte? Har för mig att man hittat fotspår som är en miljon år gamla efter en kille som gick som vi, inte som apor.

 8. Problemet vi har nuförtiden är att etablissemanget undanhåller sanningen från oss, något som även gäller vår förhistoria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s