Den ekonomiska krisen

Kanske har någon av er någon gång av någon oförklarlig anledning plötsligt stannat upp och ställt följande fråga: Varför är det egentligen en ekonomisk kris? Det är en bra fråga och svaret är inte det vi först tycks tro.

 

Världen befinner sig ju nu som bekant i den svåraste ekonomiska depressionen i mannaminne, och detta har inte bara hänt av en slump – som en blixt från klar himmel – utan det som nu sker har varit planerat att ske på precis det här viset av inga andra än ägarna till den internationella storfinansen, dvs ägarna till världens centralbanker.

 

De har med flit iscensatt det som nu utspelar sig, något som inte är särskilt svårt att göra om man äger de ekonomiska institutioner som reglerar de enskilda ländernas valutor, vilket man gör. Det svåra är att få det att se ut som en … ja, som något som bara råkade hända. Men om man har några år på sig att planera det hela så är saken lättare än man tror, eftersom vanligt folk blint tror på allt som man säger på Rapport.

 

Om man inte har konfronterats med den här typen av tanke förut så är det nästintill omöjligt att ta till sig den, eftersom den vid en första anblick ter sig totalt vansinning, vilket är förståeligt. Men vid närmare eftertanke så inser man att det inte finns någon annan förklaring. Våra egna banker har nämligen försatt hela världen i kaos. Så är det bara.

 

Och den som inte tror på det, tror bara inte på det, för några bevis för att det inte är som man bara tror att det är går det aldrig att finna. Man kan å andra sidan såklart hävda motsatsen. Det viktiga är att förstå vad som, från en globalistik synvinkel sett, kan vinnas på dagens ekonomiska kris, och det är här ”bevisen” dyker upp, ty globalisternas vinster är åtskilliga och lukrativa.

 

Låt oss titta på våra grannländer: Vi vet alla att Islands ekonomi knäcktes på det mest brutala vis för en tid sedan. Man har sedan dess ”hjälpt” islänningarna genom att låna dem pengar. Man har inte skänkt dem pengar, utan man har ”lånat” dem pengar (lägg märke till ordet ”låna”), vilket betyder att Island from nu måste lyda EU.

 

Island har nu skulder upp över öronen, så om bankerna som ”lånat” ut pengarna plötsligt skulle kräva dem åter så hade Island förvandlats till Nordeuropas Zimbabwe — över en natt. Island är mao utpressade av bankerna. Och detta är allvar. Gordon Brown terrorist-förklarade ju vårt broderfolk i väster när det var som värst. Nu har man redan planerat att låta Island gå med i EU om något år eller så. Snyggt jobbat kära ägare.

 

EU har ytterliggare några sorgebarn som envist vägrar att göra som Bryssel säger: Sverige (kör med vår gamla krona), Norge (inte med i EU), England (kör med sitt gamla pund), Danmark (kör med sin krona). Dessa rebellers fräcka tilltag uppskattas som vi säkert förstår inte av EU och deras ägare (ägarna av världens centralbanker), för där vill man ha ordning och reda – åtminstone när det gäller pengar. När det tex gäller hemlösa och social misär i övrigt så är man inte intresserad.

 

Att vi här i norr ännu trilskas vad gäller euron börjar nu så smått reta gallfeber på våra ägare. Och en av anledningarna till att man har man genererat denna ekonomiska kris är för att reda upp situationen när det gäller oss. Hur långt man är beredda att gå med oss nordbor/engelsmän är ännu oklart. Helst vill man vänta och låta saken reda upp sig på egen hand. Men tålamodet börjar nu så sakteliga att tryta…

4 svar till “Den ekonomiska krisen

 1. Jag är minst av allt ekonom, men jag har länge undrat hur världen kan lida ekonomisk kris ifall inte enorma resurser hamnat i vissa ”låsta fack”.
  Den globala krisen vore lättare att förstå om jorden handlade med några andra planeter.
  Några enormt rika länder har alltså lagt beslag på alla försvunna resurser. Vissa oljeländer. Hur mycket äger dessa egentligen numera av fast egendom, fabriker och sådant globalt?
  En del oerhört rika privatpersoner och institutioner finns förstås också.
  Plus tusentals samhällsparasiter som stoppat på sig. Det är ju vad som sker när det sugs efter jättebonusar i denna tid som är. Alla med makt vill passa på att förse sig, rädda sitt skinn innan allt rasar.
  Men det kommer inte att fungera om allt rasar:)
  Då blir det som min nyligen avlidne bror sa, de bostadslösa kommer att klara sig bäst.

 2. Världen är idag i händerna på en synnerligen ondskefull kabal av banker. De har för avsikt att göra oss alla till slavar i en framtida polisstat så mörk att vi inte vill tänka tanken. Läget är kritiskt.

 3. Jag vet inte om du är religiös eller sätter något värde på Bibelns utsagor, men den profeterar att dårskap och ondska kulminerar i just våra dagar.
  Välkommen till min blogg, jag tar upp dårskap i flera kategorier, men jag ska starta en blogg om bara dårskap.
  Jag är lite ovan bloggare och ber om ursäkt att jag börjat med att läsa fel, missuppfatta, svara på fel inlägg osv osv men nu börjar det bli stil, dock vet jagt inte hur jag ska få till en länk på mitt namn Hans så det leder till min blogg, och wordpress har ju ingen support som fungerar.

 4. Nog har du rätt i att vi nu lever i en tid som kännetecknas av dårskap och ondska. Vad sedan gäller dina problem med att länka till bloggen din så kan du kanske hitta den information du söker här: http://sv.forums.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s