Om poliser och grisar *

grisar_380 Grisar

 

Att poliser sedan lång tid tillbaka har jämförts med grisar känner vi alla till, bla skrev George Harrison en låt om saken redan 1968 (Piggies), och för en tid sedan så blev en skolpojke åtalad för något som mer eller mindre är en bekräftad sanning, när han grymtade som en gris när en poliskonstapel gick förbi?

 

Att våra poliser ofta beter sig svinaktigt vet alla som åkt dit i någon av deras lömska fartfällor – fällor som de noga konstruerat för att sätta dit så många som möjligt av oss laglydiga medelsvenssons.

 

Ofta står man och mäter upp hastigheten alldeles invid en skylt där hastigheten sänks från 90 till 70, och stackars den som inte hunnit ned till åtminstone 71 kilometer i timmen vid 70skylten. På detta vis åkte jag själv dit nyligen.

 

Jag har mao inte mycket till övers för vad vår poliskår idag pysslar med.

 

Förra året så blev jag vittne till en razzia jag såg med mina egna två ögon – mitt i kungliga huvudstaden, mitt på blanka förmiddagen – där bortåt 20 poliser var i full färd med att sätta dit intet ont anande vanliga skötsamma svenskar. Polisstyrkan var så stor att jag först trodde något allvarligt hade hänt. 

 

Att jag stör mig på detta beror på att man från polishåll prioriterar helt fel projekt. Och ett sådant är, av allt att döma, även intermezzot med skolpojken.

 

Vi har här återigen ett fall där poliser bråkar med ungdomar istället för att ta itu med de verkliga problemen vi har i dagens samhälle, och vi bör fråga oss varför ungdomar bråkar med poliser?

 

Svaret är såklart att våra politiker har tagit ifrån föräldrarna rätten att vara föräldrar, och försatt våra skolor i kaos, och förvandlat dem till platser där man ingenting lär sig … förutom dåliga ovanor och svordomar.

 

Det är således inte poliserna som är de verkliga grisarna, då de enbart utför grisarnas order, för de verkliga grisarna bär inte uniform, då de är synnerligen välklädda; och dessa välklädda figurer vill naturligvis inte smutsa ner sig i onödan, så av den anledningen överlåter de grisgörat till andra.

 

Och, höll så när på att glömma, de verkliga grisarna äro även landsförrädare. Vem vet, kanske kan man snart bli åtalad för att säga sanningen om våra politiker med?

 

I mitt fall så tror jag dock inte det, eftersom man skulle få det väldans tufft att motbevisa mitt påstående om att grisarna inte vill det egna hemlandet – Sverige – väl, och att man arbetar för utomsvenska krafter vilka vill bringa vårt fina gamla hemland på fall.

12 svar till “Om poliser och grisar *

 1. Men ingen kollar den enskilde polismannens avgöranden ute på fältet, han kan ”se mellan fingrarna” när han begriper att det är orimligt att sätta dit fru Olga Jönsson för att en lampa gått sönder på bilen utan att hon med sitt utomsinnliga öga kunnat se det under färden, och liknande.
  Vanligt sunt förnuft.
  Men ibland är det väl så att flera poliser arbetar tillsammans, det uppstår ett grupptryck som gör att man sätter dit hederligt folk.
  Ett slags gris eller flockbeteende!
  Nästan alla vet att vi har både grisar och icke grisar bland konstaplarna.
  Hur lyckades den spjuveraktige grabben härma en gris? Så väl att det inte gick att missta sig på?
  Det var kanske polismannen som ”tog åt sig”?
  Jag håller med om att detta är löjligt.
  I stället skulle grabben ha framburits till ”talangjakten” för att via teve eller radio få visa sina kunskaper.
  Som de klottrare som varit så skickliga (grafitti) att de fått i uppdrag att förgylla en vägg någonstans, i stället för att bura in dem.

 2. Det trista när det gäller vår poliskår är att man inte gör det man ska. Nu vet inte jag exakt vad som hände i detta speciella fall. Men nog måste vi alla till mans hålla med om att en välutbildad polis borde kunnat sköta saken snyggare. En bråkig snorunge ska han väl klara av att snacka tillrätta.

  De få gånger jag har haft med poliser att göra så har de varit helt ok. Även när jag åkte dit för fortkörning (körde i 75-76, precis där man gick ner från 90 till 70). Jag sa poliserna rakt ut vad jag tyckte om deras taktik. Och jag tror att de själva skäms över vad de nu måste hålla på med.

  Man blir ju inte polis för att man gillar att stå med en hastighetskamera i handen och sätta dit laglydiga svenskar. För det jobbet är ju ungefär detsamma som att vara p-vakt.

 3. Om man vid 70-skylten måste ha sänkt till högst 71 efter en billängd (?) så är det helt orimligt och ologiskt att tillåta 90 fram till 70-skylten, det är ju att ”uppmana till brott”. En sådan sänkning är ju inte praktiskt genomförbar med en vanlig bil.
  En polis kanske inte alltid kan formulera det, men han ska kunna förstå det intuitivt.
  Jag hoppas du har ett litet argument där ifall du nu har några efterverkningar av eländet.
  Själv har jag fått tre P-böter på ca 25 år och fått samtliga undanröjda. Jag har aldrig gett mig.. Den senaste var 700 kr för två minuters ”parkering” i Sigtuna kommun. Jag fick inte ens en lapp på rutan, de hade väl inte tid att smälla dit den. Jag ringde kommunens chef för de kommunala p-vakterna och frågade om kommunen var i nödbehov av sådana ockerpengar. Hon var mycket otrevlig i retur och menade att P-vakterna de har där aldrig gör fel.
  Hur många vandrande Jesusar där alltså?
  Det har visat sig att den där böteshetsen är skapad vid arlanda flygplats där man inte alltid hinner fästa lapparna men skriver för glatta livet och ofta blir det fel bilnummer.
  Jag gav mig inte förrän jag fick personlig kontakt med den polis som skulle granska mitt ärende. Det var inte lätt, men han trodde mig och avskrev boten. Han /antydde/ att det såg märkligt ut från kommunens sida, tydligen inte förrsta fallet med sånt vansinne.?
  Och detta var en verklig /människa/ som sa han varit fd mc-polis i 30 år och nu kunde ta det lite lugnare. Han skrev också en personlig hälsning på brevet med avskrivningsbeslutet,på en särskilt fäst lapp. Jag borde rama in det.

 4. Rättelse:
  Om man vid 70-skylten måste ha sänkt till högst 71 efter en billängd (?) så är det helt orimligt och ologiskt att tillåta 90 fram till 70-skylten, det är ju som att provocera fram brott . En sådan sänkning är ju inte praktiskt genomförbar med en vanlig bil.

 5. När jag åkte dit så stod en polis bakom en buske med kamera. En annan polis satt i en liten polisbuss och dit blev jag skickad. I denna buss satt tre andra och väntade på sin tur att få lämna namn och adress.

  Vad jag vill få sagt här är att ALLA körde för fort. Så lömskt var skyltarna placerade. Hade man haft fler poliser så hade man kunnat sätta dit varenda bil. Det handlade alltså inte om att få ner hastigheten utan om att sätta dit folk, för att få upp statistiken och tjäna lite lättförtjänta pengar. Svinaktigt.

 6. Ja, samhället väller av svinaktigheter och man har ju inte tid och lust att bråka om allt, men jag tycker det är ännu värre att p-vakter i Sigtuna springer runt och bara noterar reg.nummer på bilar so de ser stanna till nånstans och sen slänger de väl lappen. Man får en påminnelse efter en månad, från vägverket och fattar ingenting.
  700 kr för att man ska ha stått stilla 2 minuter.
  Jag ringde en journalist i Sigtuna eftersom jag bor 20 mil därrifrån. Han kollade skyltarna åt mig på plats (!) och det var INTE stoppförbud.
  Sen ägnade jag flera timmar att försöka få kontakt med poliserna i Solna, på P-kontoret dit man skulle överklaga, för att ta reda på om 2 minuter ens kunde kallas parkering. Jag blev bortkopplad, rundkopplad och möttes av diverse tel.svarare om semester, sjukdom osv. Måste ge upp. Skrev ett ilsket brev och berättade att jag hade vittnen på att jag bara stannat till för att fråga efter vägen och att jag var beredd att köra detta som ett FT-mål.
  Efter flera månader blir jag så uppringd enligt ovan, vänligt bemött och fick eländet avskrivet.
  Skurkarna finns vid Sigtuna kommun, inte polisen i det fallet. Men däremot är polisen överhopad av arga bilägare ang. p-böter..

 7. Ja så är det nuförtiden. Vi vet ju alla att anledningen till att man beter sig så här har att göra med att det är ett lätt, och dessutom lönsamt, sätt att få upp statistiken.

  Och statistiken får ju dessa statliga instanser att se bra ut, eller åtminstone bättre än de andra instanserna. För de olika kommunernas arbete jämförs ju med varandra. Och som vi då inser så måste ju någon kommun komma längst ner på listan, hur bra man än är.

  Och visst har du rätt i att det inte är poliserna som är skurkarna, utan våra politiker. Våra poliser är helt enkelt för bra. De är definitivt för bra för våra ledare, och det är anledningen till att man kommer att göra sig av med dem, och byta ut dem mot lågintelligenta och lågutbildade poliser.

 8. Jo jag antar att polisens arbete och resurser styrs politiskt.
  Det är också lättare att styra lågutbildade, jag tycker att våra poliser borde göra sig hörda mer men det tycker väl inte deras överordnade.
  Dvs de som bestämmer om såna där trafikövervakningar.
  Naturligtvis ska man mäta mitt på en sträcka, eller genomsnittsfarten mellan skyltarna.
  Det anser nog de flesta poliser också..

 9. Saken är ju den att man egentligen inte behöver någon utbildning för att sätta dit fortkörare. Det jobbet är ju istället att likna vid parkeringsvaktens. Polisen kommer mao att tas ifrån dessa uppgifter framöver, tror jag, för det blir billigare, och mer lönsamt, att låta privata firmor sköta saken.

  Polisens uppgift är att ta itu med kriminaliteten på våra gator och torg; och inte, som nu, att jaga vanliga hederliga medelsvenssons som kör 5-10 km för fort.

  Jag såg förresten några bilder, för en tid sedan, på ett par poliskonstaplar som satt på en klipphäll vid havet, en solig sommardag, och riktade sina fartkameror mot båtarna på böljan den blå. Är det detta som vi vill att våra skattepengar ska gå till? Utflykter till havet? Knappast.

 10. Vilket bekvämt och avkopplande arbete!
  Skulle inte förvåna mig om de hade glass och annat med sig.

 11. Citat
  ” I mitt fall så tror jag dock inte det, eftersom man skulle få det väldans tufft att motbevisa mitt påstående om att grisarna inte vill det egna hemlandet – Sverige – väl, och att man arbetar för utomsvenska krafter vilka vill bringa vårt fina gamla hemland på fall.”
  Slut citat.

  Det var bra beskrivet.

 12. Tack för de vänliga orden Oscar.

  Ja som du och alla andra inser så är vi samhällskritiker säkra så länge som lagen respekteras. Tyvärr så vill grisarna sätta den ur spel, för att skriva om den så att den passar deras svinaktiga syften bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s