Dagens hopplösa politiska situation

Läste idag in en av blaskorna att Piratpartiet nu av allt att döma kommer att få åtminstone en plats i Europaparlamentet. Och visst är det kul, men tyvärr är det nu redan alltför sent för att kunna ändra på Sveriges framtid, för det är det väl?

Den internationella storfinansen kommer nämligen att få sin vilja igenom i alla frågor av vikt ändå, inte bara här hos oss, utan i samtliga av EUs medlemsländer; och detta sorgliga faktum är sant, oberoende av vilka som sitter i Strasbourg. Sossar, moderater eller pirater: det spelar ingen roll, för slutresultatet blir ändå detsamma.

Så om vi inte kan få en förändring tillstånd via Strasbourg och Bryssel, så måste det enda ställe som vi kan göra något nyttigt på vara Stockholm? Men som vi alla vet så är även det en villfarelse, eftersom våra egna folkvalda inte har uträttat några stordåd där sedan boktryckarkonsten dök upp.

Kanske överdriver jag nu en smula, men faktum är att det enda av vikt som hänt i Stockholm det senaste tjugo åren måste väl vara tillkomsten av Mittenblocket? För något mer ondskefullt har vi inte ställts inför sedan Kristian Tyrann härjade som värst, och denna gång, gott folk, överdriver jag inte. Tyvärr.

För alla vi som läst lite historia känner till att det absolut farligaste scenario en demokrati kan ställas inför är när det inte längre finns några alternativ att rösta på i de egna inhemska valen: när de politiska partierna har samma åsikt i frågor av väsentlig art – något som nu har skett – för då är diktaturen inte långt borta.

Och på detta vis är det nu i vårt hemland. Jag är varken höger eller vänstersympatisör, utan har alltid hållit mig fri, och av den anledningen kan jag klart se hur illa ställt det nu är, och hur långt gången denna olagliga sammanslutning i mitten är.

Som en direkt påföljd av mittencentrering hittar vi alltid diktatur. För då partier ha samma uppfattning i allt väsentligt, så blir det automatiskt påföljande steget att demokratin upphör att gälla. Det är helt enkelt den logiska utveckling som kreationen av ett mittenblock oundvikligen leder till, såvida den inte stoppas i tid.

Våra etablerade partier, då de ingår i Mittenblocket, kan som vi förstår inte stoppa sig själva, och den annalkande faran. Situationen är således hopplös?

6 svar till “Dagens hopplösa politiska situation

 1. Piraterna kan allt påverka i EU, då det är därifrån många dumheter kommer (eller rättare sagt så kommer de flesta av dem från Sverige till EU och sedan tillbaka till Sverige, så att riksdagen kan säga ”EU tvingar oss”).
  Du har helt rätt i att det är i riksdagen och då helst i regering (dock ej som regerande parti) som piraterna verkligen kan göra sig nyttiga.

 2. Kanske har du rätt, Grå. Vem vet? Kanske kan Europaparlamentet bli ett avstamp för någonting stort på hemmaplan för piraterna när det blir val nästa gång. I så fall så blir ju inte tiden i Strasbourg bortkastad.

  Men för mig så är och förblir dock Europarlamentet inget annat än ett enda stort tidsslöseri för alla inblandade. Min önskan är att det bör läggas ner så fort som möjligt innan det hela går helt överstyr.

 3. För sent?

  Nej du, för fri information kommer inte jag ge mig för än dom har slagit ihjäl mig.

 4. Ja nog är risken stor att det kommer gå så långt, nmaN, för vår frihet och våra rättigheter är nu allvarligt hotade av våra egna ledare, inte minst Yttrandefriheten. Vi kan snart bli tvungna att ta det här till nästa steg. Att passivt titta på medan vi förlorar allt vi äger och har är ju inget bra beslut. Smärtgränsen är snart nådd.

 5. René Lundström

  Hej Alla

  Visst kan jag sympatisera med Piratpartiet men begriper inte vad
  de skulle kunna uträtta i Brussel.

  Med mina 20 års erfarenheter från aktivt politiskt arbete och med
  studiebesök i Brussel och Strasbourg i bagaget har jag lärt mig
  att EU parlamentsvalet är en stor bluff.

  EU parlamentet är en demokratisk fasad för en odemokratisk
  organisation.

  I EU finns det 20 tusen byråkrater och 15 tusen lobbister och det är
  i praktiken dessa som bestämmer.

  NI SKALL VETA ATT EU PARLAMENTET I PRAKTIKEN
  INTE HAR NÅGON BESLUTSRÄTT, OCH KAN ENBART YTTRA
  SIG ÖVER FÖRSLAG FRÅN KOMMISSIONEN OCH MINISTERÅDET.

  Det är enbart kommissionen och ministerådet som kan lägga
  förslag. EU parlamentet kan bara i undantagsfall lägga förslag.

  OM EU PARLAMENTET RÖSTAR NER ELLER GÖR ÄNDRINGAR
  I ETT FÖRSLAG FRÅN KOMMISSIONEN ELLER MINISTERRÅDET,
  SÅ KAN KOMMISSIONEN SKICKA DETTA TILLBAKA TILL PARLAMENTET
  FÖR Att DE SKALL TÄNKE ÖVER DET HELA EN GÅNG TILL.

  KOMMISIONEN HAR RÄTT ATT VÄGRA GENOMFÖRA ETT
  BESLUT SOM PAELAMENTET HAR TAGIT.
  Så mina vänner detta förtigs för väljarna av alla partier och
  även av Piratpartiet. Men förmodligen är PP okunniga om detta.

  Det som PP vill uträtta i Brussel är fullständigt omöjligt.

  DET ENDA SPRÅKET BRUSSEL FÖRSTÅR OCH ÄR KÄNSLIG FÖR
  ÄR ETT LÅGT VALDELTAGANDE.

  Med vänlig hälsning

  René Lundström

  René Lundström Långgatan 23 F 233 31 Svedala
  Tfn 040-40 31 53 Mobil 0705-40 31 53
  E – post: rene.lundstrom@telia.com

 6. Tack för ditt fina inlägg, René. Intressant läsning. Kul att höra någon annan kalla EU-Parlamentet för vad det är : en stor bluff.

  Och för att kunna genomföra en bluff, så måste man luras. Har vi blivit grundlurade? Ja, det verkar inte bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s