Vikten av lögner

Våra ägare ljuger till våra ledare och av den anledningen så faller det sig naturligt att våra ledare ljuger till oss. För det är vad man gör. Våra ledare ljuger så mycket, så om Moses hade varit vid liv idag, så hade de antagligen bränts på bål som djävulens hantlangare — hela bunten!

Vi känner alla till att ett av Tio Guds Bud är att man inte skall ljuga. Vi känner även till att många av våra politiker är kristna, och därför borde följa detta bud, men ändå inte gör så. Dessa figurer kringår således en av den egna religionens allra viktigaste levnadsregler — dock oftare genom att undanhålla sanningen, istället för ljuga medborgarna full ut.

Våra politiker är helt enkelt onda, för vad annat ska man kalla den som ljuger till sin arbetgivare (de svenska medborgarna)? Det finns så klart flera andra namn vi kan ge dem: skurkar, bovar, banditer … Men det viktiga att komma ihåg är att vi inte kan lite på ett enda ord de säger till oss. Tyvärr.

Så hur har vi hamnat i denna situation? Svaret är så klart att vi har blivit neddummade, korrumperade och bestialiserade … av våra egna ledare! Vi accepterar att våra ledare ljuger till oss eftersom vi själva är lögnare av värsta sort. Vi får helt enkelt bara det vi förtjänar.

Motmedlet är att börja leva enligt dygdernas principer. Först genom att göra så kan vi förvänta oss bättre ledare. Men hur många av oss vill leva dygdigt? Inte många. Vi föredrar istället att leva som djur, och som läget är idag så har mänskligheten aldrig befunnit sig på en lägre nivå.

Bestialiseringsprocessen är i sanning långt gången, men än är inte botten nådd. Inte på långa vägar. Våra ägare har för avsikt att ta oss till en nivå så låg att Sodom och Gomorra kommer att framstå som rena paradis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s