Lågenergilampan

Att våra ledare nuförtiden är religiöst miljömedvetna är inget nytt och heller inget konstigt. För det har numera visat sig att miljön är väldigt bra business … för våra ägare. Den är en helt fantastisk affärsverksamhet! Extra kul blir det dessutom om man kan skaffa sig monopol inom området, vilket man snart har.

Ett bra exempel på det här (med monopol) är de nya och dyra – och livsfarliga – energilamporna. Kanske har de en funktion i varmare länder, men i Sverige gör de varken till eller från, eftersom vi här i norr har det ganska så kallt under större delen av året; och då den vanliga, hederliga gamla glödlampan till 95 procent producerar värme så är denna lilla biprodukt inget problem.

Våra glödlampor hjälper helt enkelt till att hålla värmen i våra kalla hus. De kan dessutom slängas bort utan större fara för vår miljö (nu när man kan ta bort allt bly från dem), något man inte kan göra med den ”energivänliga” – och livsfarliga – lampan som är fulladdad med kvicksilver. Att alla lampor sedan tillverkas i Kina är ju helt fantastiskt bra – för kineserna. Snart kommer väl antagligen allt att tillverkas där borta?

Så vad är det som pågår här egentligen, och hur har vi kunnat gå med på tvingas ge upp vår gamla glödlampa? Svaret är att så fungerar globalismen. De enskilda länderna fråntas rätten till självbestämmande. Alla beslut av vikt fattas utomlands och av folk som inte har med oss att göra. Faktum. Att vi hamnat i den här situationen beror på att vi blivit grundlurade av våra egna ledare – precis som vanligt.

Titta bara på en av dessa energivänliga lampor. Vem som helst kan ju med egna ögon avgöra att de inte är bra för miljön? Att de sedan, av allt att döma, utstrålar farlig strålning gör ju inte saken bättre. Och för den som vill bli riktigt rädd, så är det bara att läsa vad man bör göra om en går sönder. Skrämmande läsning. Att de tillverkas i Kina beror på att ingen annars skulle ha råd att köpa lamporna. Frågan är väl hur kineserna själva ska kunna betala för dem? Svaret är att vi betalar för deras lampor i priset vi betalar för våra.

15 svar till “Lågenergilampan

 1. Kan bara hålla med Dig, tyvärr tyvärr… 😥

 2. Tyvärr för oss alla så är ju lågenergilamporna redan igenomklubbade och våra gamla glödlampor snart bannlysta. Många har, vad jag förstår, hamstrat glödlampor, bla personer som har känslig hy. Hur man ska hjälpa dem när glödlamporna tar slut känner jag dock inte till. Bedrövlig är hela den här historien i alla fall.

 3. Jo, verkligen… = måhända den fulländade idiotin, kanske…

  Men vaddå – sinnesdefekta människor är ju sinnesdefekta – och dom kan ju bara göra så gott dom kan = gör = ingenting annat, tyvärr tyvärr… 😥

 4. Hoppsan – min föregående kommentar hamnade i Ditt spamfilter, tyvärr tyvärr… 😥

 5. Ja det verkar som om det automatiskta spammfiltret stoppar kommentarer som innehåller flera länkar. I vilket fall som helst så är din kommentar inne nu. Och nog är det intressant titta närmare på vad ord egentligen betyder.

  Att det i fallet lågenergilampor handlar om ren och skär idioti, men allt vad det innebär, har säkert de flesta av oss insett nu. Synd bara att vi inte kan riva upp beslutet. Men det är ju så som EU ska fungera. Unionen är inget annat än en förtäckt diktatur. Kul att du tog dig tid att kommentera inlägget. Ha det bra.

 6. Tack själv för dialogen – med lite annorlunda om EU här och här.

  Ha det bra Du också… / Josef 😉

 7. Tittade fö på inlägget om Communitarianism, och nog förhåller det sig till stor del på det viset i världen. Tyvärr så är dock skrivelser lik den alltför svår för gemene man att förstå eller ens orka läsa. Akademiskt språk med många svåra ord övergår ju som bekant vanligt folks förstånd.

  Kan dock inte se hur man kan göra sig av med medelklassen, eftersom det är från den alla innovatörer kommer. En styrande elit kan inte existera utan dem. Att förvandla oss alla till slavar är därför bara en dröm från deras sida. Men att de trots det kommer att försöka sig på saken tror jag vi alla insett.

  Den utbildade vita medelklassen är elitens dödsfiende, men i slutändan blir det antagligen frågan om att någon form av vapenvila ingås. Världen är inte alltigenom ond, och av den anledningen kommer ondskans tid (tiden vi nu befinner oss i) inte att vara för evigt.

 8. romarrikets tid trodde eliten så som Du tänkt och skrivit ovan = att dom kunde vara medelklassen och därunder förutan – och det gick ju ej så bra.

  Eliten i dags dato kan ej romarrikets historia = uppgång och fall – och därför gör eliten i dags dato i princip exakt samma misstag.

  Så visst har du helt rätt i att det pågående Harmagedon kommer att ta slut… 😉

 9. Att du nämner Romarriket är inte helt fel, eftersom väst är det återuppstådda Romarriket. Man har dock lärt sig av misstagen från förra gången, tror man åtminstone; men det förhindrar ju inte att man kommer att göra nya, egna misstag, något som har att göra med att man i dagsläget har kommit mer än två hundra år längre i den tekniska utvecklingen än föregångaren och sålunda befinner sig på okänd mark.

  Något som ska bli intressant att se är hur relationen mellan de nya romarna och judarna kommer att avlöpa. Senast så förstörde ju som bekant romarna Jerusalem i grund. Och som vi alla vet så är Israel av oerhört stort intresse för väst. Att hela området kommer att explodera i framtiden är väl inte otroligt. Men kanske kan de hålla sams lite bättre den här gången.

 10. Nja… – jag tror nog mera på någonting åt det här hållet – om ett paradigmskifte överhuvudtaget skall kunna ske – ifrån pyramidMakt till något för framtiden hållbart för ALLA wåra barn och barnbarn osv.

 11. Paul Hawkens vision, hur fin den än är, är tyvärr inte förankrad i ”verkligheten”. Den internationella bankeliten har nämligen för avsikt att driva sin agenda vidare. Även Paul Hawken och alla de som följer den vägen kommer därför att bli chippade och bli av med sina rättigheter – precis som alla oss andra. Vi behöver nu alla ta oss själva i kragen och göra det lilla vi kan. Att passivt invänta den kommande polisstaten är ett stort misstag.

  Min personliga syn på saken är att pyramidmakt hör denna världen till, så vad det handlar om är få en god kung, och inte en tyrann (något som vi dock ser ut att få?), som leder oss alla. Idagsläget, med en neddummad och degenererad befolkning, så ser det minst sagt mörkt ut, då de tror våra ledare om gott. Det ser faktiskt mörkare ut nu än när den sista glödlampan släcks ner.

 12. Personligen hoppas jag på nätmedborgarna – som ju blir fler och fler för varje dag som går.

  Men i o f s – osvuret är ju alltid bäst – och Wi som fortfar att andas får se hur det blir, verkligen…

 13. Tyvärr så har nätmedborgarna inte fattat vad som pågår, och de slösar nu bort sin tid på oväsentligheter. De har nu, medan nätet ännu är någorlunda fritt från censur, tid att utbilda sig. Och de har nu möjlighet att via bloggar och annat sprida viktig information vidare – som tex att vaccinet vi nu erbjuds inte är något annat än ett gift.

 14. Jo… – mendet finns en hel del undantag ifrån den principen, faktiskt…

 15. Nog är det så, men de är tyvärr alltför få. Det sk informationskriget är nu av allt att döma över. Svinifluensan, och all propaganda kring den, är ett ”bra” exempel på den saken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s