Isbjörnarna mår alldeles förträffligt bra! *

playful-polar-bear-001

Våra kära isbjörnar har det hur bra som helst. De flesta av dem lever ut hela sina liv utan att ens se en människa, eftersom de har turen att leva där så gott som inga av de våra hänger. Björnarna har dessutom den stora förmånen att ha mer ”lebensraum” än några andra rovdjur i vår värld. De bor nämligen på ett område som är stort som hela Nordamerika.

De har dessutom, vad jag förstår, ökat i antal de senast 50 åren … fördubblat i antal tom! Idag så har vi uppåt 40000 djur. Kanske låter siffran låg? Kom då ihåg att vi idag har 5 olika arter av noshörningar, alla hotade. 2 av de 3 asiatiska arterna är tyvärr mer eller mindre är utrotade (sumatranoshörningen och javanoshörningen). Det finns nu endast 60 javanoshörningar  kvar i hela världen. Jag repeterar: det finns nu endast SEXTIO javanoshörningar kvar i hela världen!

Varför hör vi aldrig något om javanoshörningen: en helt unik djurart och ett våra största landdäggdjur? Varför allt det här tjafset om hur illa ute isbjörnarna är? Svaret är att isbjörnarna numera är intimt ihopkopplade med den stora klimatbluffen.

Att isbjörnarna inte är det minsta hotade kan vi enkelt konstatera när vi jämför antalet björnar med det totala antalet noshörningar. Enligt min snabba huvudräkning så har jag kommit fram till att det finns åtminstone 3 gånger så många isbjörnar som det finns noshörningar (inkluderar alla 5 arterna). Antalet isbjörnar är dessutom större (nästan det dubbla) än antalet lejon i världen. Betänk även att tjuvjakt på isbjörnar inte längre förekommer. Isbjörnarna har det mao bra: de har det helt otroligt förträffligt bra.

Våra vänner isbjörnarna befinner sig således inte i fara. Långt därifrån. För de har lämnat det kalla, våta och ack så farliga, isfria Ishavet och lever nu istället glada och lyckliga tillsammans med sina hundkompisar på fastlandet. Björnhannen i bilden har inte ätit någonting på 4 månader! Ja, det stämmer faktiskt: björnar kan gå i flera månader utan mat! Men trots det så ser han stor och stark ut? Hur kan det komma sig?

Han är tom på lekhumör, fastän han borde vara hungrig som en varg … jag menar förstås som en björn. Isbjörnen hade enkelt kunnat tugga i sig den fastkedjade hunden, men valde ändå att inte göra så. Som vi alla nu förstår så går det ingen som helst nöd på våra vitpälsade björnvänner i Arktis. Att isbjörnarna inte längre kan fånga säl och att de drunknar i Ishavets kalla vatten är ett av de mest idiotiska påhitt jag någonsin hört. Och idiotiska påhitt är som vi alla vet avsedda för … idioter. Faktum.

3 svar till “Isbjörnarna mår alldeles förträffligt bra! *

 1. Bra summering om de ”stackars isbjörnarnas svåra situation när isarna smälter bort” i myten den Globala KlimatBluffen.
  Den som inte sett filmen The Great Global Warming Swindle — tanka ner den svensktextade versionen här: http://torrents.thepiratebay.org/4436417/The_Great_Global_Warming_Swindle__The_Capitalist_Conspiracy_DVDR.4436417.TPB.torrent
  Filmen förklarar på ett pedagogiskt lättbegripligt sätt vilka mekanismer som verkar och i vilken turordning de kommer: CO2 ORSAKAR inte värme — CO2 är RESULTATET av värme!! Se filmen, så förstår envar varför den inte visats för allmänheten.
  Myten ”Global Warming” är Big Business — och alla Upplysta och Klarvakna vet att ”Eliten” ständigt drar igång nya ”projekt” som flyttar pengar från våra plånböcker till ”Elitens” redan sprängfyllda kassakistor — de får aldrig nog.

  Fråga: Var har du fått de fantastiska fotografierna (med isbjörn + hund) från — finns det fler av den varan?

 2. Bilderna hittade jag på nätet för en tid sedan, Sigge. Du får googla runt lite grann och söka på isbjörnar och sånt, kommer nämligen inte ihåg exakt vad jag sökte på. Men björnen i bilden är en vild isbjörnshanne som inte ätit på fyra månader. Helt otroligt men sant. Tydligen så är björnarna väldigt vänliga och varsamma djur som helst inte skadar annat än bytesdjuren som de vanligtvis har på menyn. Och hundar och isbjörnar kommer mycket bra överens. Isbjörnarna är helt enkelt sällskapssjuka. Jag trodde först att det hela var någon form av fotomontage, men efter att ha forskat lite mer om saken så insåg jag att så inte var fallet. Bilderna är genuina.

 3. När jag alldeles nyss sökte på nätet efter bilderna i inlägget ovan, så råkade jag stöta på en suverän film där man får se vilda isbjörnar leka med hundar. Har postat filmen i ett nytt inlägg här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s