Fritz Springmeier: deletad från Wikipedia! *

Efter mitt förra inlägg om Wikipedia så råkade jag häromdagen på en ytterst intressant liten detalj gällande sajten: man deletar emellanåt inlägg om personer som är alltför störande inslag i den styrande elitens vardag. Ett sådant fall som jag stötte på är Fritz Springmeier (Victor E. Schoff), en amerikansk författare som har skrivit minst 13 böcker, alla nu omöjliga att få tag på annat än i andra hand samt till hutlösa priser på nätet (en gammal paperback kan kosta flera tusen kronor!).

Bara det lilla faktum att Springmeier skrivit 13 böcker borde garantera honom en egen liten Wikipediasida. Men nej, så är inte fallet. Det hela blir än mer skandalöst när man får veta att författaren faktiskt hade en egen liten Wikipediasida, som dock togs bort för 1½ år sedan! Ingen ny sida verkar nu finnas om honom. Det går inte ens att ta reda på hur gammal han är eller vilka böcker han skrivit utan surfa vidare på andra sajter.

Så varför har denne Fritz Springmeier försvunnit från Wikipedia? Svaret är så klart uppenbart. Han är helt enkelt alltför obekväm för våra ägares toppskikt. För smart för sitt eget bästa. Så vad betyder detta när det gäller Wikipedia? Är det någon som har ett bra svar? Är det någon som tycker om att denna typ av censur pågår på en sajt som är tänkt att vara öppen för oss alla och tillhöra oss alla?

Underligt nog så kan man alltjämt se flera fina filmer på You Tube och Google Video där Springmeier blir intervjuad samt håller en del längre föredrag (över 2 timmar långa). Vad jag kan förstå av den här mannen så är han en djupt religiös kristen man med ett skarpt intellekt, som dessutom verkar vara rätt så ödmjuk samt totalt orädd? Så varför censureras lite vardagliga fakta om denne man bort från det politiskt oberoende samt på donationer överlevande Wikipedia?

Vi kommer lite lättare fram till gåtans lösning när vi på Deletionpedia (en sajt som sparar alla deletade wikisidor) läser sidan om Springmeier som censurerades bort från Wikipedia. Den här mannen hade nämligen genom sina böcker avslöjat lite för mycket av våra ägares hemligheter. Springmeier sitter för närvarande, och sedan 2003, i fängelse för sin påstådda medverkan i ett väpnat bankrån! Man passade dessutom på, vad jag förstår, att sätta dit honom för narkotikainnehav (marijuana), något som ofta brukar betyda fängelse i USA. Springmeier kommer att släppas 2012.

Två andra kända personer personer inom samma sfär som Springmeier som blivit deletade av Wikipedia är Eric Jon Phelps och Michael Tsarion. Klicka på deras namn så kan du läsa deras deletade sidor. Frågan är alltså varför dessa personers sidor tas bort från Wikipedia? Några andra personer som man inte kan hitta där är Alan Watt och Anthony Hilder (har lagt in länkar till deras egna hemsidor), och vad gäller Edward G Griffin så är hans wikisida konstant under hot om att bli deletad! Den blev för övrigt deletad 2008. Läs den deletade sidan här.  Anledningen till att dessa och andra s.k. konspirationsteoretikers sidor deletas från Wikipedia inser vi väl alla?

3 svar till “Fritz Springmeier: deletad från Wikipedia! *

  1. Hejsan!
    Så skönt att se det finns fler i Sverige som hittat Fritz Springmeiers böcker och sätter stort värde på denna mans otroliga intelligens och öga för realiteten. Har fått tag i hans bok Deeper insight into the Illuminati formula. I den står mycket om MK-slavar, mycket värt att veta faktiskt. However är jag konfunderad till var hans andra böcker tagit vägen, just som du säger. Detta är nämligen den enda bok förutom Bloodlines of the Illuminati, som går att hitta. betalade runt 300 för den.

    Du får gärna e-maila mig om du vet var man hittar dem.

  2. Har precis kollat runt lite på Nätet och det verkar vara svårt att få tag på Springmeiers böcker, förutom de båda titlarna du redan införskaffat. På Abebooks (en av världens största bokförsäljare) så finns det dock ett par böcker till, men priserna är huvudsakligen hutlösa. Du kan dock söka efter pdf-filer på Nätet. Hittade en del av hans böcker den vägen, nu när jag kollade upp saken, bl.a. Be Wise as Serpents. Slå in Springmeiers namn följt av Pdf så ska det nog gå att hitta det du söker.

    Noterade även att Springmeier nu återigen har en egen liten Wikipediasida, men som sagt hans tretton böcker är nu vad det tycks på det stora hela borta.

  3. Hittade precis Springmeiers hemsida. Den heter Pentracks.com och där säljs 4 av hans böcker : Deeper Insights, Bloodlines, Illuminati Formula, Be Wise as Serpents. De kostar från 40 till 85 dollar styck, och om man är beredd att pröjsa fem dollar extra så kan man även få dem signerade, något som jag fann rätt så komiskt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s