Dödstraff? *

Jag har inget emot dödstraff som sådant, för som vi alla vet finns det många som verkligen förtjänar att avrättas. Men då vi nu är i händerna på banditer som inte vill oss väl, så är det mindre klokt av oss att återintroducera dödsstraffet, eftersom vi då själva kan komma att råka illa ut framöver. Att man kommer att återintroducera dödsstraff här hos oss i framtiden kan vi nog vara säkra på, för vi lever i en värld där våra ledare njuter av att döda oskyldiga kvinnor och barn, något vi fått bevittna i bla. Gaza, Irak och Afghanistan. Vi låter ju tom. våra egna svenska soldater delta i mördandet. Det var inte så länge sedan som våra egna svensk-finska soldater dödade 3 afghanska frihetskämpar. Vilken rätt hade vi att döda dessa soldater?

Med ett rättsväsende som befinner i kaos så kan vi i vilket fall som helst inte i dagsläget döma någon till döden. För man kan aldrig slutgiltigt avgöra om någon förtjänar att avrättas. Och man kan heller aldrig med säkerhet bevisa att någon verkligen är skyldig till ett brott som förtjänar dödsstraff. Tänk bara på Thomas Quick, galningen och massmördaren som nu av allt att döma kan komma att bli fri igen en vacker dag. Hade vi haft dödstraff i Sverige hade han varit död sedan lång tid tillbaka, men nu så är det många som vill att han ska friges. Om han blir fri så kan vi lika gärna stänga alla domstolar, för de är i så fall oförmögna att sköta sina jobb, eftersom man då hållit en oskyldig (men totalgalen) man inlåst samtidigt som bortåt 10 mord inte klarats upp.

I slutändan så måste vi dock hålla mördare och andra psykopater borta från allmänheten, och enda alternativet är långa fängelsestraff, där tonvikten ska ligga på straff och inte på vård. Hårt straffarbete bör även övervägas för dessa förbrytare. Dessa personer (mördare och andra grova våldsbrottslingar) är inte sjuka, de är onda. En mördare är inte en människa, han är ett galet vilddjur. Och som ett sådant borde han behandlas. Det finns en urgammal lag som säger att man måste lida för att lära. Och en mördare måste genomgå detta lidande, ty det räcker inte med att bara sitta av tiden och bli daltad med av systemet, eftersom han då inte förstår vad det är han gjort. Han måste genomgå lidandet! Om han en dag efter avtjänat straff börjar likna en människa så kan vi kanske, kanske överväga att släppa ut honom igen.

Att vi i framtiden ska kunna leva i ett samhälle utan brottslighet är f.ö. våra ledares stora mål, och av den anledningen så ser man för närvarande till att vårt samhälle befinner sig i kaos. För kaoset behövs för att man ska kunna introducera än mer övervakning. Och det är denna övervakning som kommer att nå sin höjdpunkt i polisstaten Sverige. Vi kommer då bli övervakade dygnet runt … för vårt eget bästa så klart. Men tänkt så trygga vi kommer att känna oss. Antalet mord tror jag dock inte kommer att minska särskilt mycket, men mördarna kommer åtminstone att åka dit på direkten. Men de mördare som åker dit tillhör naturligtvis endast pöbeln, dvs. oss!

2 svar till “Dödstraff? *

 1. Hej!

  Mycket intressanta synpunkter. Klart att vi aldrig ska ha straff som man inte kan ändra på. OK, sitter man oskyldig i X antal år, då får man aldrig tillbaka de åren, men man kan i alla fall få upprättelse och friheten tillbaka. Livet kan man därempt aldrig återfå, eller handen om man skulle utsättas för ett stympande straff.

  Med tanke på vårt felväsende, ja jag föredrar den termen, med alla sina brister, vore det verkligen hemskt om vi hade sådana straff.

  Men du är så kategorisk ang. mördare. Man kan råka begå ett mord utan att verkligen vilja det och utan att det kommer att hända igen. Vi rår inte alla gånger över oss själva. (Tro inte jag talar i egen sak. Jag har aldrig mördat, men jag kan i min fantasi föreställa mig att det av någon än så länge outgrundlig anledning skulle kunna ske. Man vet ju aldrig!)

  Om det är sådana mord, eller andra allvarliga brott som begås, så att säga av en individ och mot den individens sanna natur, då behövs vård!

  Men brott som begås av pskykopater begås inte mot deras natur utan helt i samklang med den! Det är skillnad, menar jag. Därför ska psykopater helst aldrig släppas ut, ens om de sitter för relativt lindriga brott. Vet man diagnosen, då vet man att de aldrig blir bättre. Så varför låta ”kunden få tillbaka sin bil från verkstaden” utan att felen är åtgärdade?

  Psykopater kan aldrig botas och ska alltså aldrig få vård. De brukar sällan få det, som tur är, men man borde verkligen titta över om det inte ginge att ändra lagstiftningen så att bedragare (= alltid mer eller mindre psykopater) med flera, aldrig frigavs. Givetvis efter att en säker diagnos har ställts av sakkunnig person.

  Tack för intressant inlägg!

 2. Hej, själv, och tack för din intressanta kommentar och för att du tog dig tid att posta den.

  Tycker f.ö. att felväsende är ett bra namn på våra domstolar. Att namnet är passande märks speciellt när det handlar om stora rättsfall, som tex Palmemordet. Trots att tjugo år passerat vet vi ännu inte sanningen eller vad som hände. Jag har egentligen inget emot dödsstraffet som idé, men då vi nu vet att endast pöbelns medlemmar kommer att dömas till döden om vi återinför dödsstraff, så måste vi se till att EU aldrig leder oss dit.

  En annan viktig punkt är att våra folkvalda och våra domstolar är och förblir åtskilda, eftersom de annars snart ställer sig över lagen. Men då vi nu alltmer blir tvungna att lyda EUs lagar, så kanske det blir ändring även på den punkten. Och som vi alla vet så står redan nu politiker över lagen när de vistas utomlands: diplomatisk immunitet. Och kanske kommer samtliga politiker och andra personer inom eliten att ställas över lagen inom EU framöver.

  När det gäller psykopater så tror jag personligen att dessa tillåts löpa lösa i vårt samhälle för att folk ska börja kräva hårdare tag mot dem, något som då även leder till hårdare tag mot oss själva. I slutändan leder detta till att vi får än mer övervakning och kontroll. Exakt vad man ska göra med dessa psykopater är det ingen som vet, så vi får antagligen dras med dem livet ut. Min långsiktiga lösning är att se till att inga nya psykopater växer upp, men hur det ska gå till med ett samhälle som befinner sig i kaos är svårlöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s