Åke Bonnier: rik som ett troll!

Åke Bonnier blev i helgen känd för den större allmänheten, undertecknad inkluderad, när han deltog i Victorias och Daniels bröllop. Att han tillhör den oerhört rika och mäktiga bonnierklanen hör vi av namnet. Han är vidare en jude.

Att många judar är kristna, inte sällan i hemlighet, och tom i vissa fall präster, är inget nytt och heller inget underligt. Folk glömmer ofta bort att Jesus och hans apostlar var judar (dock ej askenazi-judar: utan riktiga judar, semiter och israeliter!).

Vi kristna är mao en form av judisk sekt — som vet om att Jesus var Messias, något judar ännu överlag förnekar.

Kanske är vi alla egentligen judar?

Kanske är vi de riktiga judarna?

För som vi alla vet så kan inte Israel bestå utan den stora kärlek som kristna världen över dåraktigt har för landet. Utan de kristnas kärlek hade landet tveklöst upphört att existera.

Det som stör mig med Åke Bonnier är således inte hans judiskhet, utan hans oerhört stora personliga förmögenhet. Enligt Wikipedia har han en förmögenhet på två miljarder kronor!

Om detta är sant så är Bonnier säkerligen världens överlägset rikaste präst!

Nog sticker det i ögonen på vanligt folk alltid? En präst som är miljardär, när halva världen svälter!

Själv hade jag tveklöst gett bort vartenda öre om jag varit i Åke Bonniers position. Jag hade inte velat vara i mammons klor.

Frågan är om Åke tjänar Gud eller mammon? De två miljarder kronor han lagt undan till sig själv ger oss svaret på frågan, för man kan inte tjäna båda två? Kanske har han glömt bort det? Förträngt det rentav?

Åke borde såklart omedelbart distansera sig från sin rika familj och sina och deras världsliga tillgångar. Pengarna borde han skänka bort till välgörenhet — omedelbart.

För han kan oomtvistligen leva mycket flott ändå på sin höga lön och kommande höga pension från Svenska Kyrkan … en lön som jag är med och betalar … till en miljardär!

En skandal!

Men kanske tar Åke Bonnier, en man som bevisligen är rik som ett troll, inte ut någon lön från Svenska Kyrkan, något som i sammanhanget vore hedervärt?

Men som vi alla vet så vill den som äger mycket, alltid äga ännu mer! För så funkar det att tjäna mammon : man bli aldrig nöjd, inte ens när man redan är rik som ett troll … som Åke Bonnier!

Hur Bonnier vidare har mage att ta upp kollekt vid sina gudstjänster — när han själv lätt hade kunnat skänka bort tiotusentals kronor varje söndag! — är rent ut sagt skamligt.

Så hur ska du ha det egentligen, bäste Åke, ska du tjäna Gud eller mammon?

Två miljarder kronor, och i tider som dessa dessutom, är långt mycket mer än du behöver?

Du borde skämmas! Ordentligt.

4 svar till “Åke Bonnier: rik som ett troll!

 1. Sjukt att en präst får vara miljardär och samtidigt kan ta ut lön från svenska kyrkan. Det är som du säger att han tjänar mammon.

 2. Tror du har rätt vad gäller Åke Bonnier, Angea. Tyvärr. Han älskar mammon mer än Gud, rik som ett troll som han är.

  Svenska Kyrkan överlag är för övrigt genomkorrumperad, speciellt när man nu tom öppet hyllar allehanda dödsynder och lär väl snart pga det gå under helt och hållet?

  Att man vidare stillatigande ser på när undersköna svenska kyrkobyggnader står inför rivningshot (som i Maglarps fall), trots att man förfogar över miljardförmögenheter som hade kunnat bevara dem, gör mig bedrövad.

  Svenska Kyrkan håller nu på att förinta sig själv iom att man nu prisar omoraliskt leverne som homosexualitet och tom kallar det normalt.

 3. daniel gilfry

  Du kan kalla DIG jude men inkludera inte MIG i dina fantasier! Jag är MÄNNISKA och inte judesvin! Och kalla inte några feta, rika judesvin för KRISTNA för det är de inte! Ordet JUDE är ettSatans påhitt, precis som den propaganda-lögn om Guds utvalda! Alla icke-judar som accepterar dessa jude-lögner kommer att möta samma öde som jude-svinen! Daniel Gilfry C. A. M. P.

 4. Min poäng här, Daniel, är att vi kristna västeuropeer är minst lika mycket judar som dagens s.k. judar, då dagens s.k. judar till största delen (runt 80-85 %) inte är semiter. De enda semitiska judarna är, som du säkert vet, sefarderna — askenaserna (som utgör 80-85 % av dagens s.k. judar) kommer ju från Östeuropa och är således inga semiter alls. Askenaserna har därför inte mer rätt att göra anspråk på Palestina än en irländare, kines, svensk eller kongoles.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s