Lars von Trier ber om ursäkt

Lars von Trier trampade tydligen i klaveret med besked igår när han sa något icke-pk vid någon presskonferens för någon ny film han gjort. Att han nu bett om ursäkt var väl bara att vänta, för dem han skojade om var bla judarna, Hitler och nazisterna.

Själv fann jag hans utlägg enbart komiskt, och jag fann heller ingen som helst anledning för honom att be om ursäkt … utom då möjligen till den unga skådespelerskan vid hans sida. Han skojade nämligen om att han tänkte spela in en porrfilm med henne. Osmakligt gjort.

Men då de flesta filmskådespelerskor av idag mer än gärna deltar i grova porrscener på film, ofta helnakna, så tog säkerligen inte skådespelerskan i fråga illa upp. Nej, det upprörande igår var istället skämtandet om judarna, Hitler och nazisterna.

Exakt varför folk upprörs på detta vis när judarna, Hitler och nazisterna kommer på tal har få av oss någon aning om. Svaret är att vi har blivit programmerade att uppröras på detta vis sedan barnsben, dvs allt sedan den avancerade hjärntvättningen av oss påbörjades i statliga dagis.

Än mer underligt blir vårt upprörda beteende när vi ponerar faktum att ytterst få av oss vet mer än blott några få detaljer om judarna, Hitler och nazisterna. Vi vet överlag lika mycket om judarna, Hitler och nazisterna som vi vet om antalet fiskar i havet, dvs i princip inte ett smack. Faktum.

Trots denna okunskap så har vi alla en åsikt i ämnena judarna, Hitler och nazisterna — en åsikt som vi oftast delar med alla andra NF. Vidare anser vi alla till mans att vi är, om inte experter, så åtminstone innehavare av alla fakta av värde och vikt rörande judarna, Hitler och nazisterna.

Vi anser alltså på fullaste allvar att vi vet allt som vetas kan och bör i dessa ämnen, trots att 99 procent av oss aldrig läst en endaste liten bok om saken. Vi har alla, i dessa ämnen, judarna, Hitler och nazisterna, blivit med bravur utexaminerade som statliga pk-agenter av första klass. Faktum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s