Den sekulära humanismens mantra

Den sekulära humanismens mantra :

Älska varandra — men inte alla andra

Älska röveri och sko er på andras elände

Älska snusk och oanständigt leverne och hjälp till att sprida det

Hata edra herrar och sök att bringa dem på fall

Tala aldrig sanning — utan vilseled alla som står i er väg

4 svar till “Den sekulära humanismens mantra

  1. Den sekulära Humanismens mantra: Tro bara på sådant som det finns en god anledning att tro på. Behandla dina medmänniskor med kärlek och respekt.

  2. Den sekulära humanismens mantra är och förblir det som publicerats i inlägget — i orginalform är mantrat dock hälften så långt. Man kan såklart skriva om mantrat till modernt dubbelspråk (för att dölja den sanna innebörden): Värna om varandra och så många andra som möjligt, Tag väl vara på dig själv och sök det bästa ur varje situation, Hylla den sanna kärleken och hjälp andra att finna samma lycka, Bekämpa alla orättvisor och stoppa dem som utför dessa, Tala på sådant vis att rättvisans budskap når fram till dem som vill lyssna.

    Man kan naturligtvis skriva om mantrat på många olika vis. Men viktigt att komma ihåg är att ord och fraser ofta har andra innebörder än dem vi själva fått för oss. Semantik är idag ett spel på hög nivå.

  3. Man skulle även kunna säga: Humanism – tänk endast på dig själv och sko dig på andras lidande. Följ den ideologi som du blivit lärd att följa sedan barnsben utan att tänka eller ifrågasätta. Tveka inte på att offra eller utrota de personer som inte tänker som du, kosta vad det kosta vill!

  4. Du har helt klart fattat galoppen, Erik. Humanismen gömmer sig bakom orden human och humanitär, men som vi själva kan läsa på den engelska sidan om humanitärismen så är humanismen varken human eller humanitär. Tvärtom! Vad det handlar om är istället en uppdaterad form av kommunism, typ den som lät lägga hela det kristna Östeuropa i ruiner. Dagens s.k. humanism hatar Kristendomen, Kyrkan, Kristus och de Kristna som pesten och är en anti-kristen rörelse, men man döljer sitt hat bakom vackra ord och dubbelspråkspladder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s