Låtsas att det regnar

Ett av våra pudlars favorittrix, när det gäller att driva igenom våra ägares vilja, är att låtsas som om det regnar : d.v.s. totalt ignorera alla protester kommande från pöbeln, något som dock bara är möjligt så länge som protesterna inte blir alltför högljudda och inte uttalas av alltför många pöbelmänniskor, eftersom pöbelns ilska snabbt kan orsaka instabilitet i vilket land som helst om man inte försöker tygla den medan tid därtill ännu finns till hands.

Ofta låter pöbeln sig nedlugnas självmant, även om ingen respons fås från pudelakademins medlemmar, men ibland måste vissa eftergifter göras, något som då tvingar pudlarna att retirera och, vid vissa tillfällen t.o.m., hör och häpna, erkänna sitt misstag. Inte sällan offras då någon från de egna leden, för det mesta en småpudel.

Viktigt att komma ihåg är dock följande : ju närmre pudelns kärna vi kommer, desto större offer är pudlarnas husse beredda att göra. Om en småpudel offras, så vet vi att vi är dem på spåren. Genom att fortsätta pressa dem, så blir offren allt högre från pudlarnas sida, ända tills dess att hela deras organisation hotas — t.o.m. överpudlar kommer då att offras för att hindra organisationens fall.

Om man därefter fortsätter att pressa på så kan det bli än mer intressant. För vad som då kommer att hända kan ingen avgöra på förhand, eftersom läget då är kritiskt för båda sidor. Men i lägen likt det vi nu alla befinner oss så är det möjligt att riskerna för oss pöbelmänniskor är värda att tas, då alternativet är total förslavning från vilken ingen återvändo finns?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s