Piratpartiet: en ny version av samma gamla elände!

Att Piratpartiet står för något nytt kan säkert tyckas av de flesta. Och att de är någon form av rebeller är säkert sant. Men särskilt nyskapande är de inte om man analyserar dem lite grann. De är politiker precis som etablissemangets representanter. Fast inte lika slipade.

Så länge som partiet är ett ytterlighetsfenomen så kommer man att klart urskilja sig från mängden. Men om/när man tar steget in i politikens finrum i Stockholm så har jag en känsla av att mycket kommer att förändras vad gäller partiets utforming, medlemmar och politik.

För som vi alla vet så kan ett litet och svagt parti inte mäta sig med Mittenblockets väloljade propaganda-maskineri, och inte heller har man något att hämta gentemot samma korrumperade blocks välfyllda kassakistor: fyllda med judaspengar från den internationella storfinansen.

Sverige har blivit förrått av sina egna politiker. Och dessa skurkar kan nu inte riskera att bli ertappade för det fruktansvärda brott de begått mot det egna hemlandet. Återstår så endast att försvara sig med allt man har. Och detta innebär att om/när Piratpartiet tar sig in i Riksdagen så kommer partiet snabbt att tas över av Mittenblockets infiltratörer. Man kommer bli ett nytt miljöparti.

Piratpartiet är därför inget för oss frihetstörstande svenskar att hoppas på. Infiltrationen av förrädare i våra etablerade partier är för långt gången. Det stora antalet riksdagsmän är dessutom alldeles för naiva och godtrogna för att kunna uträtta något ändå. De har inte den insikt i världsläget som behövs för att kunna ge vårt hemland det stöd hon nu behöver.

Politikerna tror nämligen överlag dåraktigt att de alltjämt har något att säga till om. De har inte insett att det finns en internationell bankelit som nu styr över vår värld. De har inte insett att denna bankelit har genererat den ekonomiska kris vi nu befinner oss i. De har inte insett att Sverige inte är något annat en liten obetydlig gränsprovins vars åsikter ingen bryr sig om.

Ett nytt parti i Riksdagen kommer mao inte att förändra någonting. Det är någonting annat som behövs: någonting extraordinärt och utöver det vanliga. Att bemöta politik med en annan typ av politik kommer att ge oss många intressanta debatter i Riksdagen, men inget mer.

För i slutändan så kommer inte Sveriges kurs att påverkas ett endaste dyft om piraterna gör entré ombord på gamla skutan Sverige, eftersom gamla skutan Sverige inte längre styrs från vår egen kommandobrygga. Gamla skutan Sverige har dessutom inte längre en svensk kapten, så vart hon ska segla framöver har vi inte längre något att säga till om.

10 svar till “Piratpartiet: en ny version av samma gamla elände!

 1. Men vad bra. Då lägger vi ned då?

  Skämt å sido, du inser väl att Piratpartiet faktiskt redan påverkar mittenblocket genom att konkurera om röster inom vissa få områden?

  Tragiskt nog så verkar röster vara det överordnade målet för de etablerade partierna. Långt viktigare än att förverkliga visioner om ett bättre samhälle.

  Genom att konkurrera om dessa röster och mandat så tvingas faktiskt mittenblocket antingen se sin makt minska genom förlorade mandat, eller anpassa sin politik till att omfatta de frågor som Piratpartiet fokuserar på.

  Det är nog rätt många som nöjer sig med att någon annan börjar föra Piratpartiets politik och där skiljer sig partiets anhängare från de gamla partiernas.

  Det är inte mandaten som är det långsiktiga målet för många av oss, utan att våra frågor tas på allvar och faktiskt bryter sig in i politiken.

  Sedan finns det naturligtvis de som tänker mer långsiktigt på Piratpartiet och ser det som en naturlig utveckling att det kommer bredda sin politik och bli mer som Miljöpartiet.

  Jag skräms inte heller av den utvecklingen så länge som frågor om skyddat privatliv och en balanserad upphovsrätt, ett neutralt internet, en sansad patentlagstiftning osv har plats i politiken och tas på allvar.

  På kort sikt handlar det dock om att några satt ned foten och reagerat på utvecklingen mot ett kontrollsamhälle där särintressen tillåts styra utvecklingen åt fel håll. Många gick med under FRA-debatten och väldigt många under TPB-rättegång och IPRED-debatt.

  Att man väljer att sätta ned foten genom parlamentariska metoder som att ställa upp i valen i år och nästa stör mig inte alls faktiskt.

  Jag vet inte vad du förespråkar för alternativ men att bara abdikera för att någon upplevd infiltration gått för långt är inte min melodi helt enkelt.

  Den som inte är avstängd från Internet får väl se vem som hade rätt.

 2. Att piratpartiet är det bästa politiska alternativ vi har idag är säkert sant. Och vi får hoppas att ni tar er in i Riksdagen, och sätter press på skurkarna där. Men i slutändan så är det bara andra politiker ni kommer att käbblas med: politiker som inte heller har något att säga till om.

  Sverige är idag som du säkert vet inte längre styrt från Stockholm. Ett trivialt exempel: EU bestämmer över oss hur mycket vi måste betala till asylsökande. Ett annat, dock inte trivialt: EU/NATO ”tvingar” oss att skicka soldater till Afghanistan. Vi kommer snart att ”tvingas” på euron. osv. osv.

  Det stora problemet är dock inte våra politiker utan den internationella storfinansen, för det är den som bestämmer, och det är den som talar om för våra politiker vad de SKA göra. Och om vi sätter oss på tvären så är de fullt kapabla att knäcka Sverige totalt, fullkomligt och absolut.

  Detta är vad ni går upp emot om/när ni tar er in i Riksdagen och försöker ändra på något där. Så det är inte konstigt att Mittenblockets ”svenska”EU-lakejer är så underdåniga, och inte vågar säga nej till ett endaste litet ”förslag” från Bryssel.

  Tack för din fina och intressanta kommentar Rickard. Ha det fint:)

 3. Tur att vi ställer upp i valet till Europaparlamentet också då 😉 hehe.

 4. Ja där behövs det sannerligen lite fler katter bland hermelinerna. Lycka till där borta och glöm inte bort vilka ni är och var ni kommer ifrån:-)

 5. Piratpartiets långsiktiga mål är faktiskt att upplösas. Kanske kommer vi aldrig dit, men när frågorna om integritet, demokratins grund och en vettigare upphovsrätts- och patentlagstiftning är fixade har partiet inte mycket mer att komma med. Ur detta finns det två vägar. Den ena leder mycket riktigt till att utöka sin politik, och den andra leder till att upplösa sig själv. Om utökningen leder till ”fel” saker kommer piraterna lämna partiet. De flesta var inte politiskt engagerade från början och har inga problem med att återgå till detta. Andra kommer från andra partier och återgår med glädje till dessa så snart ”piraterna gjort sitt”. I korthet så är inte piratpartiet uppbyggt för att finnas till längre än att ta hand om problemen som partiet anser finns i lagstiftningen.
  Du har helt rätt att när man börjar ta upp striden mot rådande politiker så blir man en politiker själv. Alla politiker är inte dåliga, men korruptionen har en tendens att bli värre och mer utbredd ju högre upp man i hierarkin man tittar. Väldigt många piratpartister är i grund och botten fyllda med politikerförakt och kommer aldrig tolerera den typen av uppförande inom ämbetet som nästan blivit praxis inom politiken annars.

 6. Jag är själv mäkta trött på allt politikerpladder och medborgarförakt man öppet nu visar oss alla utan att skämmas. Att våra folkvalda har gått över gränsen för vad den utbildade svenska medelklassen kan acceptera är nu ett faktum.

  De ljuger och undanhåller sanningen vid varje tillfälle, vilket är OACCEPTABELT. För vi är inte dumma får … utan människor. Den svenska befolkningen har nu överlag genomskådat vad ”våra” politiker är för några, men tyvärr så har de inte förstått hur allvarlig situationen är.

  Jag måste dock säga att jag finner er grundidéologi, om att upplösas när ni gjort ert jobb, vara ytterst tilltalande. Något jag inte kände till tills nu. Tyvärr så tror jag inte att ni kommer att nå detta storslagna mål, för den svenska polisstaten är under konstruktion, och om den fortfarande går att stoppa är ännu oklart.

  Men vi måste försöka. Sättet att gå tillväga på är att ta tillbaka kontrollen över vårt hemland. Vi måste börja inse att detta är VÅRT land och att det är VI – de svenska medborgarna – som bestämmer … INTE den internationella storfinansen.

  Tack Grå för din fina och upplysande kommentar:-)

 7. enfrågeparti om något är det,vem bryr sig om fildelning när hela Sverige håller på att förfalla.En röst på PP är en bortkastad röst så är det med det.

 8. Min personliga syn på saken, Jan, och då är jag inte ens en pirat, är att det troligen är precis tvärtom: den enda röst som idag är värd något är den som vi ger piraterna.

  Att rösta på Mittenblocket är att rösta på den internationella storfinansen. Piraterna utmanar etablissemanget, och i nuläget är det vad som behövs om vi vill rädda vårt land från att förvandlas till en polisstat.

  Kom precis ihåg att jag skrev ett annat litet inlägg om Piratpartiet här på bloggen för en tid sedan. För den som är intresserad så är det bara att klicka här.

 9. @Jan: Du kanske skall läsa Piratpartiets partiprogram (www.piratpartiet.se) så du inte behöver visa din ignorans öppet. Piratpartiet arbetar för en reformerad upphovsrätt (förkortad, inte avskaffad), förändrad patentlagsiftning, samt införandet av lagar som skyddar medborgarnas privatliv från otillbörlig övervakning. Detta är tre frågor, inte en, och omfattar så mycket mer än fildelning. Visserligen skulle resultatet av den politik vi eftersträvar innebära att det som idag är ”illegal fildelning” inte längre skulle vara olagligt, men frågar du en piratpartist vilken fråga som ligger dem varmast om hjärtat så kommer du endast i undantagsfall att höra att fildelning är viktigast. Tyvärr går ju många av mediabolagen på din linje och hävdar att (Pp) är ”ett enfrågeparti”, och enbart driver ”fildelningsfrågan”, vilket är synd då vårt partiprogram antagligen skulle tilltala många fler om vi kunde bryta igenom medias mur av förenklade och missvisande beskrivningar av partiet.
  Anyway, det blir ofta såhär – att någon/några piratpartister får förklara partiets ståndpunkt i kommentarerna av ett blogginlägg för att informera någon som helt svalt medias beskrivning av partiet (tänk om media har ett egenintresse i frågan?).
  Förhoppningsvis kan jag genom detta inlägg få dig, Jan, att inse att:
  för att kunna fatta ett informerat beslut om vilket parti du ska rösta på måste du först göra en prioritering för dig själv – vilka frågor är viktigast för dig, då inget parti exakt delar dina åsikter (om du inte har ett eget parti förstås). Sedan undersöker du vilket/vilka partier som tycker precis som du i dessa för dig viktiga frågor. Sedan får du ju sålla bland dessa partier genom att kolla vad de tycker i för dig mindre viktiga frågor.
  För piratpartister är frågan om ett skyddat privatliv (enl FN’s resolution om mänskliga rättigheter) viktigare än om vårdbidragen ökar eller minskar med 53kr. Kampen mot ett övervakningssamhälle (som vi tyvärr är på väg emot) är viktigare än om vi tvingas betala 36% eller 37% i skatt. Piratpartister kommer i mångt och mycket från andra politiska partier – från både högern och vänstern – men har lagt meningsskiljaktigheterna åt sidan, då vi prioriterar annorlunda än våra gamla partikamrater.
  Nu är dessvärre min kafferast slut…nu ligger bollen hos dig Jan (om du vill fortsätta diskussionen); tack, åskådaren, för utrymmet.

 10. Du ska inte tacka mig, Linus. Jag är istället mäkta imponerad av hur aktivt ni pirater engagerar er i debatter på små bloggar som den här. Och där ser vi en klar skillnad mellan er och övriga partier. Ni lever alltjämt bland vanligt folk och har inte satt er på höga hästar. Att ni dessutom är synnerligen pålästa och skickliga skribenter gör naturligtvis inte saken sämre. Ha en fin dag:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s