Piratpartiet: ett oförskämt förslag?

Säga vad man vill om Piratpartiet, men duktiga på att reta gallfeber på sossar, moderater och alla de övriga medlemmarna av Mittenblocket är man. Det är nästan oförskämt att dessa pirater försöker sig på att ta över den svenska politiken.

Naturligtvis är det så, för när det gäller den etablerade politiken så har har man numera sett piraterna som den gemensamma fienden, och någon som man absolut vill bli av med.

Den senaste tidens debakel har dock gett det så förhatliga partiet P extra vind i seglen, vilket föranlett krismöten på Mittenblockets huvudkontor, eller så får vi åtminstone förmoda?

För plötsligt så har sossar och moderater stämt upp i en gemensam kampsång mot den oförskämda fienden. Och man har nu för avsikt att sätta stopp för piraternas vidare härjningståg.

Tyvärr för oss alla så är Mittenblocket ett redskap för den internationella storfinansen, och inte för det egna hemlandet och dess medborgare. Man är således inte de hjältemodiga försvarare av fred och frihet som man utger sig att vara. Ett sorgligt konstaterande som tyvärr är helt igenom sant.

Våra hjältar är inga hjältar, långt därifrån, utan man ger bara sken av att vara det. Faktum. För den som far med osanning och lögn, och dessutom underlåter att ge svar på enkla raka frågor, är allt annat än en hjälte. Ty en sådan person lever inte enligt hjältarnas filosofi.

En sådan person är istället raka motsatsen till det han utger sig för att vara. Han är en bedragare. Och så är tyvärr även fallet med medlemmarna av det ondskefulla Mittenblocket, ty de är inte längre värda vatten. Vad de är värda är inte värt att veta, för svaret är alltför nedslående att höra för ett svenskt öra. Vi har blivit vilseledda och förrådda av våra egna.

Så om våra hjältar inte är hjältar, vilka ska vi då hoppas på? Piraterna? Ja vem vet? Har vi något annat alternativ, eller något bättre förslag? I en värld försatt i kaos av våra älskade ledare, så gäller det att använda sig av det egna sunda förnuftet. I alla lägen, och i alla frågor av vikt. För i slutändan så är det egna förnuftet vårt enda rättesnöre.

8 svar till “Piratpartiet: ett oförskämt förslag?

 1. Du har en älskvärd och livlig fantasi som bloggare. Det gillar jag!

  ”Säga vad man vill om Piratpartiet, men duktiga på att reta gallfeber på sossar, moderater och alla de övriga medlemmarna av Mittenblocket är man. Det är nästan oförskämt att dessa pirater försöker sig på att ta över den svenska politiken.”

  1. Det är faktiskt Sossar, Moderater och alla de övriga medlemmarna av Mittenblocket – som retar gallfeber på Medborgare. Hur svårt ska det egentligen vara att förstå?

  ”Naturligtvis är det så, för när det gäller den etablerade politiken så har har man numera sett piraterna som den gemensamma fienden, och någon som man absolut vill bli av med.”

  2. Vad jag hört och sett i den politiska världen så är det bättre med 10 Piratpartister än 1 Sverige Demokrat!

  ”Den senaste tidens debakel har dock gett det så förhatliga partiet P extra vind i seglen, vilket föranlett krismöten på Mittenblockets huvudkontor, eller så får vi åtminstone förmoda? För plötsligt så ha sossar och moderater stämt upp i en gemensam kampsång mot den oförskämda fienden. Och man har nu för avsikt att sätta stopp för piraternas vidare härjningståg.”

  3. Hehe, hoppas att de har trevlig på sina möten i så fall. Du får alltid ”förmoda” vad du vill!

  3.1. Jag anser inte orka kommentera ditt oseriösa och otrevliga inlägg längre!

  Med Vänlig Hälsning

  Danne / Sosse som nu bytt parti!!

 2. Hmm… Så oseriöst och otrevligt var det väl inte? Ett bra inlägg som manar till eftertanke.

  För att besvara frågan på slutet: nej, vi har inget bättre alternativ än Piratpartiet.

 3. Jag tyckte om EU 2009:s svar, men jag förstår inte vad han tyckte var oseriöst och otrevligt. Det finns väl alltid folk som tar illa upp…

  Bra inlägg!

 4. Jag tror att svenska folket måste vara lite oförskämda för att våra politiker överhuvudtaget ska lyssna på oss. Inget annat biter än ren missnöje och Piratpartiet erbjuder just detta.

 5. Låt mig först säga att jag var mäkta förvånad, nu när jag precis loggade in, att se att bortåt 200 personer redan läst mitt lilla inlägg i piratdebatten.

  Sedan vill jag passa på att tacka för alla de fina kommentarerna, för kommentarer är något som denna lilla blogg inte är bortskämd med.

  Ett speciellt tack går naturligtvis till EU-2009, som tog sig tid att ge oss några ”invändningar”. Det egendomliga med hans ”invändningar” är att jag håller med om allt han säger, samtidigt som jag inte kan förstå var våra åsikter skiljer sig åt?

  Och nog har han rätt i att mitt inlägg är otrevligt, men låt mig då påpeka att denna otrevlighet var riktad mot vår, de svenska medborgarnas, gemensamma fiende … det skurkaktiga och falska Mittenblocket.

  Är tyvärr ännu inte tillräckligt insatt i allt vad piratfilosofin står för, men vad jag lärt mig den senaste tiden har definitivt fått mig att bli en aning mer optimistiskt inför allas vår framtid.

 6. En annan intressant reflektion jag gjort när det gäller det stora antalet läsare av detta inlägg är hur hett Piratpartiet nu är. Jag noterade tex precis att från ingenstans så ligger min blogg nu på plats 34 i en av Bloggportalens listor: passande nog kategori Vetenskap:-)

  Bloggosfären är nu ett reellt maktvapen, och detta, kära läsare, är inte något som faller våra makthavare i smaken. Tvärtom. Man funderar nu på vad man kan göra åt ”problemet”. Och vad Mittenblocket är kapabla till har vi fått se med våra egna ögon den senaste tiden.

  Inskränkningar av yttrandefriheten på Internet är därför att vänta? Det stora antalet bloggar är dock ett nästintill oöverstigligt problem för våra älskade ledare, i deras strävan efter att kontrollera oss alla i allt vi företar oss. Men man kommer nog på något sätt att lösa saken … jag menar förstås ”problemet”…

 7. Sträckläser din blogg.
  Underskatta inte powern i de som gillar PP!
  Det fina är att det går alldeles utmärkt att tycka eller för all del agera utan styrelse.
  Såsom det ser ut idag, blir man lätt beklämd, men jag vill tro på det goda.
  Lite till bara.
  (för annars blir jag energilös.)

  Och det talas om den fjärde dimensionen det andliga uppvaknandet, tror du det är ngt att sätta sin tilltro till?

 8. Min personliga åsikt när det gäller det andliga uppvaknandet, Lindsay, är att det är det enda som kan rädda oss. Bestialiseringen av oss pågår för att hålla mänskligheten nedtryckt i skiten. Ju fler som vägrar leva som djur, desto värre blir det för våra ägare och deras medlöpare. Det finns, tror jag, en möjlighet för PP att bli någonting stort, men tyvärr kommer troligen etablissemanget att ta över även ert parti. Och det värsta av allt är att nästan ingen kommer att märka det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s